Mig og min mor

Lucas: Hun så på mig på en anden måde nu. Jeg var blevet mere voksen

 

Lucas forældre er skilt, og han er vokset op hos sin mor. 
Foto: Anne-Dorthe Søgaard Jensen.

Lucas Carn har altid haft et tæt forhold til sin mor, men da han blev student, trådte deres forhold ind i en ny fase.

Af Anne-Dorthe Søgaard Jensen

Lucas Carn er 20 år og bor til dagligt i Århus, hvor han går på journalistlinjen på Danmarks Medie- og journalisthøjskole i Århus. Da Lucas var omkring ni år, blev hans forældre skilt og under sin opvækst, har han kun boet sammen med sin mor, Lone, i Aalborg.

Lone har altid støttet Lucas, og de har et meget tæt forhold til hinanden, hvor de kan tale om alt både som venner og som mor og søn, men da han blev student, var det som om deres forhold trådte ind i en ny fase.

“Hun så på mig på en anden måde nu. Jeg var blevet mere voksen. Jeg kunne også godt mærke det på hende”, siger han.

 

Erkendelsen

Det faktum, at Lucas nu også skulle flytte hjemmefra, starte sit eget liv og stå på egne ben, gjorde, at det gik op for hans mor, at hendes søn for alvor var ved at blive voksen. Den dreng hun havde holdt i sine arme som spæd, var nu pludselig blevet så gammel, at han skulle ud og gøre sine egne erfaringer i livet, og være et uafhængigt menneske.

”Hun var en smule bange for, hvad der skulle ske. Nu skulle jeg ud i den her nye underlige verden og prøve at være voksen. Hun sagde, at jeg altid kunne komme tilbage, hvis det gik helt galt”, siger han.

 

En støtte og motivator

Lucas mor betyder meget for ham, og det har hun altid gjort. Hun lytter, når han har brug for at lette sit hjerte, når livet er lidt svært, og hun taler ham til fornuft, når han har brug for det. Hun har lært ham, at hvis der er noget, han virkelig gerne vil opnå, så skal han sætte sin vilje til og arbejde hårdt, og så skal han nok opnå hvad end, han ønsker sig.

“Intet er umuligt bare fordi. Ting er først umulige, hvis du har forsøgt det bedste du overhovedet kan og stadig ikke lykkedes”, siger han.

Se video: https://youtu.be/aQs56Cx4DaY

1897 tegn